Sedation (bedøvelse) til smed og klipning

Vi har i Hørsholm Hesteprak­sis valgt at sænke prisen på bedøvelse til smed og klipn­ing betragteligt.

Medicin
Tidligere kunne vi få og udlevere den såkaldte plegi­cil­saft, som blev brugt til at berolige heste, når den skulle have smed eller klippes. Plegi­cil­saft findes ikke mere og kan derfor ikke udleveres. I stedet er der kommet et præparat, som hedder Domosedan gel. Denne gel gives under tungen på hesten, hvorefter hesten bliver bedøvet. Det er smart, men desværre ikke lovlig at bruge, med mindre dyrlæ­gen er tilst­ede. Præparatet øger desuden risikoen for, at hesten kan reflekss­parke og smeden dermed kommer til skade.

Loven
Som dyrlæger er vi under­lagt en masse love omkring brug af medicin. En helt grundlæggende lov er, at vi ikke må udlevere medicin til en hest uden at have tilset den i forbindelse med den pågældende sygdom. Det vil sige, at vi ikke kan aftale at udlevere fx smertestil­lende eller penicillin ved at tale sammen i telefo­nen – vi skal som udgangspunkt ud og se hesten. Af samme grund må vi heller ikke udlevere beroli­gende medicin til bedøvelse af heste til smed og klipn­ing. Mange hestee­jere synes, at denne lov er formål­sløs, men sådan er det desværre og vi kan få meget store bøder, hver gang vi udlev­er­er fx en Domosedan gel.

Der har i længere tid været forvir­ring omkring reglerne på området og nogle af jer vil have fået udlev­eret beroli­gende medicin, selvom det ikke har været lovligt. Det vil vi ikke kunne hjælpe jer med mere, så længe loven er, som den er. Vi vil derfor prøve at imødekomme jer på en anden måde ved at sænke prisen på bedøvelse til smed og klipn­ing betragteligt.

Ny pris
Den nye pris for bedøvelse til klipn­ing og smed bliver derfor:
442,50 kr. + miljøafgift, utensili­er, medicin,  kørsel og moms.

Klippeko­rt til 5 x bedøvelse
351,00 kr.
+ miljøafgift, utensili­er, medicin,  kørsel og moms pr. gang.

Klippeko­rtet købes ved første bedøvelse og de resterende gange betales kun for medicin, miljøafgift, utensili­er og kørsel.

Vi beklager endnu en gang, at vi ikke kan udlevere bedøvende midler til smed og klipn­ing, men håber på jeres forståelse for vores situa­tion i forhold til loven. Vi håber, at de nye priser vil være til glæde for jer.